Login FormRomanian (Romania)English (United Kingdom)
 

MARIO & THE TEACHERS  - AccesArt 2014 / Sâmbătă, 7 iunie / ora 22:00      

   MARIO FLORESCU - Percuţie
   RADU ROTARU - Claviaturi
   ALEX FLORESCU - Congas
   BOGDAN NICA -  Marimba
   ALIN STOIANOVICI - Acordeon cromatic
 
Grupul "Mario & the Teachers" a luat fiinţă în toamna anului 2010, la Arad, la iniţiativa percuționistului Mario Florescu, alături de pianistul Radu Rotaru.
           
Născut în 30 septembrie 1967 la Oravița și absolvent  al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj–Napoca, Mario Florescu înființează în 1991 cvartetul de muzică contemporană "Pro Musica Nova" alături de care susține o bogată activitate artistică fiind prezent pe scenele festivalurilor naționale și internaționale de muzică contemporană. 
Din 1994 devine membru fondator al faimosului grup clujean "Shabah", premiat la cele mai importante concursuri de jazz din țară. Reprezintă România cu succes la Expoziția Mondială de la Lisabona, sunt solicitați la festivaluri și cluburi din Bulgaria, Grecia, Italia, S.U.A.
alt
Devenind tot mai cunoscut în lumea muzicală, este solicitat de maestrul Harry Tavitian în proiectul "Orient Express", în care activează și azi. Au cântat în țară și în Cehia, Bulgaria, Italia, Germania, Austria și peste ocean, în Washington, la "Smithsonian Folk - Live Festival".
 
Din anul 2000, pune bazele unui nou grup, "Prezent", în care include și elevi ai Liceului de Arte "Sabin Drăgoi" din Arad .
Stabilește multe legături cu muzicieni importanți din toată lumea, oferindu-le colegilor și elevilor șanse de perfecționare continuă.
Implicarea fără rezerve în activitatea didactică îi este răsplătită cu rezultate foarte bune, obținând an de an cu elevii săi valoroase premii la Olimpiade și Concursuri Naționale și Internaționale de specialitate.
O colaborare permanentă cu artistul Ștefan Hrușcă îi marchează activitatea profesională participând de 19 ani la toate turneele artistului în țară , în Europa și peste ocean. Este un colaborator constant al Filarmonicii de Stat din Arad și membru al orchestrei Europa Symphony.                                                                                                                                                                             
Și în domeniul muzicii Rock a fost solicitat datorită calităților sale vocale, fiind solistul vocal al formației timișorene "Pro Musica", în perioada 1987-1992, apoi solistul vocal al formației “Locatarii” din 2005.
 
Pianistul Radu Rotaru este născut la Arad în 3 mai 1979. Absolvă cursurile Facultății de Muzică din Timişoara în 2003. Participă de-a lungul timpului la numeroase Concursuri Naționale de specialitate, precum şi la Concursul Internaţional “Carl Filtsch”- Sibiu . Este remarcat la masterclass-urile susținute de Gabriel Amiraș, Dana Borșan, Walter Kraft. Este membru în diverse formule camerale din Arad și Timisoara .
Din 2001 este profesor de pian în cadrul Liceului de Arte “Sabin Dragoi” din Arad , unde obține premii la concursurile Naţionale de specialitate cu elevii săi și colaborează constant cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad .
Din 2007 susține instrumental turneele de colinde și de creație ale lui Ștefan Hrușcă și tot din 2007 devine membru al grupului “Prezent” și apoi al formației “Locatarii”, iar din 2010 este membru co-fondator în grupul “Mario & the Teachers”.
           
Deși au o istorie scurtă istorie împreună,”Mario & the Teachers” au la activ zeci de apariții scenice, în țară și străinatate. În țară au participat la Gărâna Jazz Festival – două ediții consecutive, urmate de o a treia, sub titulatura “Prezent”, la Festivalul de Jazz de la Sibiu, precum şi la Galele Studențești desfășurate în același oraș.
În aprilie 2013 “Mario & the Teachers” primesc diploma cu titlul “Formația Anului” în cadrul Galelor Jazzului Românesc – Premiile Fundației Muzza.
Participă la prima ediție a festivalului ”Jazz Tm” în Timișoara și Napoca Jazz, Blues and Wine în Cluj-Napoca. Sunt prezenți la trei din edițiile “Jazz avem!” și la festivalul Green Jazz Fest in București.
Grupul abordează o largă varietate de genuri muzicale, de la jazz, world music, latin jazz, blues, cu o amprentă stilistică proprie, muzica lor se desprinde de șabloane, depășește bariere, se reinventează mereu și duce publicul într-o experiență sonoră unică, marca “Mario & the Teachers”.